My Chemical Romance || Magyar My Chemical Romance, Gerard Way rajongói honlap #2
Welcome

Üdvözöllek Magyarország egyik My Chemical Romance, Gerard Way rajongói weboldalán! :) Az oldal 2009-ben jött létre abból a célból, hogy megismerd ezt a nagyszerű zenekart, vagy ha ismered, akkor ne maradj le a legrisebb információkról. :)

 

 
 
 
 
So long & Good Night

"Egy igazi áldás volt ebben a bandában játszani az utóbbi 12 évben. Olyan helyekre jutottunk el, amelyekről sosem gondoltuk volna, hogy valaha is eljutunk. Olyan dolgokat láttunk és tapasztaltunk, amelyekről nem is álmodoztunk. Megoszthattuk a színpadot olyanokkal, akikre felnéztünk, akiket csodáltunk, és ami a legjobb, akik a barátaink. Most pedig, ahogy az összes klassz dolog esetében, itt az ideje, hogy ez véget érjen. Köszönet minden támogatásotokért, és hogy részesei voltatok a kalandnak." - My Chemical Romance

Búcsú a zenekartól
Találgatások (Kerrang! cikk)
GoodBye World Tour petíció
Gerard Way búcsúlevele (magyarul)
Frank Iero búcsúlevele (magyarul)

Kerrang! tribute - a cikkek magyar fordítása:

Első rész || Második rész || Harmadik rész || Negyedik rész

 

 
Partner oldalak
Olyan oldalak, ahova feljárok, mert valamelyik kedvencemmel foglalkozik.:) Egyenlőre betelt. Hamarosan új képek. Csere szabályzat itt.

           

 

 
Heti ajánló

A hét videója (március 15.) a My Chemical Romance "Helena" (album: Three Cheers For Sweet Revenge) című számának piánó feldolgozása lett, mert ez gyönyörű! :3 Tessék belehallgatni!

 
Egyéb

Az oldal nem áll kapcsolatban a My Chemical Romance egyik tagjával sem. Csak egy rajongói oldal. A tartalom mind saját, engedély nélküli másolásuk szigorúan tilos.

 

Login Bejelentkezés

Az oldal Az oldalról néhány szó

Email Email címem: charmedportal@gmail.hu
 
Archívum
Friss bejegyzések
2017.07.21. 16:11
2017.01.01. 20:21
2016.12.24. 21:54
2016.07.21. 10:14
2015.12.31. 10:16
 
The end of Danger Days

A zenekar bevonult Los Angeles-i stúdiújukba, hogy az új albumon mounkálkodjanak. Az új albumot/projektet jelenleg MCR5-ként emlegetjük. Tavalyi hírek szerint az album mekérdekézését idén nyárra tervezik, meglátjuk mi lesz belőle. Jelenleg ami biztos, hogy megvan az 6 szám az albumról (ezt Mat mondta, a Kill Hannah énekese).

 

Kövess Twitteren!

 

Gee diary

MCR Going separate ways #3 (Kerrang! cikk #3. fordítás)

Itt az újabb Kerrang! cikk #3. részének magyar fordítása. Sajnos nem tudtam pontosan és nagyon szépen lefordítani, de remélem, hogy valahányótoknak így is megfelel. :) Vagy ma vagy holnap hozom a 4. részt, még nem tudom, hogy mikor és hogyan érek rá sajnos, de igyekszem. Köszi a bíztató szavakat a a csetben, higgyétek el, ez nekem is sokat jelent! 


My Chemical Romance Going separate ways #3 

 

A My Chemical Romance útja is megdöbbentő. Felnőttek New Jerseyben. Úgy nőttek fel, hogy a négy bandatag képtelen volt beilleszkedni az emberek közé. Gerard azt mondta, hogy az iskolában töltött ideje magányosan telt el. „Nem volt sok barátom. Nagyon elszigetelt voltam, és a megnyugvást egy valami jelentette számomra, a képregény bolt. A középiskolai első napomon egyedül ültem ebédidőben. Ez egy klasszikus sztori volt- a furcsa srác egy katonai kabátban, egy horror filmet ábrázoló pólóban, hosszú fekete hajjal. Az emberek soha nem jelentettek nekem semmit, egyedül csak magamra számíthattam. De azthiszem, ezt így is akartam.”

„Rájöttem, hogy valami nem stimmel.” – mesélte- „Hirtelen öntudatos lettem, mintha egy álomból ébredtem volna fel. Elkezdtem mozogni gyorsabban, őrjöngőbben, vakmerőbben, megpróbáltam felrázni a helyzetet, de mind hiába, csönd volt. Az erősítők, az éljenzés, minden kezdett halványulni.”

Vannak persze pletykák. Nincs gyökere valójában. Lehet, hogy a zenekar háborúban állt a címkékkel? Lehet, hogy volt egy titkos üzenet? Aztán ott van az a tweet Linz Waytől: „Egy új kaland hamarosan elkezdődik, és én részese leszek az utazásnak! Ki tart velem?” Másik nyom? Vannak, akik a My Chemical Romancevel dolgoznak és egyszerűbbnek látják a dolgokat. A lemezcég bennfentesei rámutattak arra, hogy Franknek és Gerardnak fiatal családja van. De azután ugyan ennek a lemezcégnek a bennfentesei beszéltek a zenekar hollywoodi tevékenységéről, amit karácsonykor vettek fel. Ott, a hang-out-pad-cum-stúdió ahol néhány számot vettek fel az új albumhoz.

A Kill Hannah frontembere, Mat Devine (aki közeli barátja Gerardnak) elmondta, hogy hallott hat új számot az új albumról és azt mondta, hogy a zenekar fejlődött és ez egy teljesen más My Chemical Romance lesz. A hat dalt már rögzítették, így ez egy elég furcsa idő annak, hogy a dolgok véget érjenek. De az album kiadásának ideje nem volt meghatározott, nem tervezték,  nem tervezett, hogy leleplezzenek egy nagy albumot a világ számára. Lehet, hogy ez csak egyszerű idő. 

A My Chemical Romance már itt volt korábban. Amikor sétáltak kulisszák mögötti Madison Square Gardennél 2008. május 9-én, fények nem csak a helyszínről mentek ki, de majdnem szintén a zenekartól is. Kimerültek voltak a The Black Parade turné után. Az nap este volt a tetőpont, a győzelem, és egy olyan album-ciklusnak a vége, amelyben a vesztesektől eljutottak világhódító hősökig. De ahogy a Helena utolsó jegyzeteit elnyomta a Cheers, a kulisszák mögött, a backstageben Gerard és Ray Toro, a gitáros tudták, hogy ezzel vége. „Ray azt mondta nekem, hogy talán tartanunk kéne egy kis szünetet, talán szükségünk van arra, hogy kicsit elmenjünk, és kicsit kikapcsoljuk a rendszert.” mondta Gerard később. „Emlékszem, azon az estén azt mondtam, ha ezt nem tesszük meg újra, köszönöm. Félelmetes, hogy azt éreztem ez rendbe van, hogy ezt mondta. Pontosan ezt éreztem.”

„Energiánk volt – Egy csapat voltunk” – Gerard Way

Ezt követően azonban a körülmények mások voltak. A The Black Parade turné egy szörnyeteg lett- amely felvette őket, ostorozta az út mentél, hogy kiégjenek. „A sérülés után halál azután meg betegség. [The Black Parade turné]” mondta Frank. „Úgy éreztem magam, mint aki egy sajtreszelőn mászkál. Mindenhol hagytunk magunkból valamit az egész világon. Ha végigmentél egy ilyenen, mint a The Black Parade, az után nem tudod, hogy még egyszer végig tudnád-e csinálni. A turné még mindig egy szerelem, de nem mindig ezt akarod. Volt valami a fejembe, ami mindig azt kérdezte: Vajon újra ez fog történni? Végeztünk?”

„Ez a Madison Square Garden showtól tényleg úgy éreztem, mintha ez lenne a záró show.” mondta a zenekar basszusgitárosa, Mikey Way. „Furcsa volt. Úgy éreztem, mintha vége lett volna.”

Ez volt az a rekord, amiért a zenekar mindig is áldozatot hozott. A születés volt kínzó: egy magásony, nyikorgó LA-i kastélyban, ahol Ray befelé fordult, és csak a munkára koncentrált, emiatt Ray a Kerrang! egyik számában nyilvánosan is bocsánatot kért Mikeytól. A basszistának más kérdései voltak, azon gondolkozott: elhagyja a felvételeket, mert alkohol és drog problémákkal küszködött az aggodalom és a problémák miatt. Gerardra szintén hatalmas nyomás nehezedett. Egy pillanatra kisétált a stúdióból a magas Hollywood Hillshez, hogy szemügyre vegye a ragyogó LA-t.

„Arra gondoltam, hogy mi a fenét akarok az életemmel,” mondta röviddel a rekord előtt „Egyfajta válságba mentem át. Megvizsgáltam minden magammal kapcsolatos rettenetes dolgot.  Nyíltan vágtam magam és minden egyes részt megvizsgáltam. ’WOW’, én nem vagyok egy rokonszenves személy, gyávának tartottam magam. Fogékony voltam a depresszióra. Nem ezek voltak a legboldogabb idők. Nagyon intenzív voltam. Bennem élt a rekord. Tényleg nem éreztem, hogy valami nem jön utánunk. Nem menekültünk. Ott volt minden alkalommal, amikor befordultál a sarkon. Csak bámultak ránk. Sötét idők voltak.”

És ez még az előtt volt, mielőtt a My Chemical Romance visszavonult két évre. Ott az élet még sötétebb lett. A válasz a rekordra méltán tüneményes volt. De a zenekarban azt nehezebb volt elfogadni, mint lehet, hogy máshogy hangzott egy kívülállónak. Ennek az úton váltak olyan utált, mint ők imádták miközben véleményt osztott a világon keresztül (ezt a mondatot nem tudtam normálisan értelmezni - a szerk.). Egy olyan műfaj „célpontjává” váltak, amelyikre azt kívánták, hogy ne legyenek – EMO – az újságírók őket okolták egy tizenéves lány öngyilkossága miatt.

Őket tartották felelősnek feketébe öltözött tizenévesek megveréséért Mexikóban és ez által a média beskatulyázta őket egy az EMO zenekarok közé. A zenéjük úgy tűnt, elfeledeti a forgószelet körülöttük, amíg ők maguk elveszettnek érezték magukat abban a dologban amit létrehoztak. „Létrehoztunk valamit és elengedtük azt a világba. Azután egy évvel később ez felvett egy új életet,” – mondta Frank „Ez olyan volt, mint annak egy bastardised verziója, hogy mit tettünk. Ez furcsa.”

„Ez egy olyan rekord volt, amit annyira, annyira sok szinten magyaráztak félre,” – magyarázta Gerard. „Ez igazán nehéz volt, és tehert jelentett számomra. Az emberek Mexikóban ránk akasztottak valamiféle gyűlölet-címkét mert fekete ruhát viseltek, és így bárhol mentünk az emberek a zenéről beszéltek. Ez feldühített. Ők csak a szempillaspirálról és a baromságokról tudtak beszélni. Úgy éreztem ez annyira kicsinyes.” És ennek véget akartak vetni Madison Square Gardenben. És ez szintén egy megfelelő finálé lett volna; azért a megfigyelésért a Smashing Pumpkins 1992-ben. És ott volt a testvére akihez odafordult és így szólt: ’Ez az amit nekünk tennünk kell.’ Ez a show után volt, ugyanabban a szobában ahol a születőben lévő zenekar kezdett, ezt az illeszkedő búcsút várnánk el a My Chem.-től.

Ezt most? Ez olyan, mint valami más. Ez nem az a banda, amelyik letért az útról, sem a médiától zavarba jött, rajongók vagy a kimerültség. Ez egy olyan zenekar, amely tudatosan visszavonult a The Black Parade után, egészen a lepusztított Danger Daysig…….. és ahol aki kialakított egy új helyet, ahol létezik. Valahogy ez nem stimmel – nem úgy érzem, hogy ennek meg kell szűnnie. 

xoxo

2013.04.07. 15:30, heel. Vissza a bloghoz
 

Copyright 2009-2013 CHARMED.GPORTAL
Design, css by: heel.
MCR
Gerard Cikkek Nektek Média Dalszövegek Avatarok Bejelentkezés


STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?